Как студеното време може да повлияе на Вашите тръби?

тръбите в студеното време

Ниските температури имат рязък ефект върху Вашите тръби и може да направи много сериозни щети, ако Вие и Вашия домашен майстор – водопроводчик не сте подготвени. В тази статия ще Ви запозная как студеното време може да повлияе на Вашите тръби, Какво да направите, ако тръбите Ви вече са замръзнали и какво да направите за да не се случи това и към коя фирма за ВиК услуги в София да се обърнете при подобен проблем!

Въздействието на студеното време върху вашия водопровод и канализация

Студеното време може да има сериозно въздействие върху вашия водопровод и канализация, поради потенциалните замръзвания и повреди. Високите минусови температури могат да причинят замръзване на водата в тръбите, което води до тяхното разширение и възможни пукнатини. Замръзналите тръби не само могат да предизвикат нарушаване на водоснабдяването, но и да причинят сериозни повреди на самите тръби. Друг проблем, свързан със студеното време, е замръзването на канализационната система. Това може да доведе до блокиране и затруднение на оттичането на отпадъчни води. За да предотвратите тези проблеми, важно е да предприемете няколко стъпки. Изолирането на тръбите и канализацията, особено тези на открито, може да предпази от замръзване. Оставянето на слаб поток във водопровода по време на ниски температури може също да помогне за предотвратяване на замръзването. Ако се сблъскате със замръзнали тръби или други зимни проблеми с водоснабдяването и канализацията, важно е да се обърнете към професионални водопроводници, които да ви помогнат с диагностика и решение на проблема.

Замръзнали и спукани тръби с течове

Когато температурите падат – водата замръзва и се разширява. Ето защо, когато една тръба замръзва, то е вероятно да се спука. Технически, това е така, защото от увеличението на налягането на водата в резултат на лед запушване в тръбата. След като една тръба изблици, вода може да избяга, което може да увреди вашия килим, стени, мебели, ел.инсталация, подови фуги и може да предизвика влага, мухъл и плесен. Тръби, които са изложени на по-студен въздух, а именно – тръби в тавански помещения или тръби разположени извън дома Ви са от особено значение по време на зимата.

Какво може да направите като водопроводчици?

Ако пуснете вашия кран на смесителя и вода не излиза, не се притеснявайте просто извикайте опитен и квалифициран водопроводчик. Ако тръбата изблици, спрете водата от главния спирателен кран / клапан, който обикновено е до водомера, от където Вашето жилище се захранва с вода. След като спирателния кран е изключен, не забравяйте да запазите вашите кранове отворен до водопроводчик е завършен ремонт.

За да се избегнете този проблем през зимата, консултирайте се с Вашия водопроводчик в началото на зимния сезон. Особено, ако сте планиране на излизане от града по време на зимата, това е от съществено значение, че вие и Вашия водопроводчик сте подготвили Вашите тръби за студеното време . Най-важното нещо да направите, е да изключите главния спирателен кран и да източите всичката вода от водопроводната системата чрез отваряне на всички от кранчетата. A водопроводчика трябва да постави изолация на всички тръби, които са изложени на студа, ако е необходимо.

Към кого да се обърнем

Хубаво е да вземете превантивни мерки за Вашата ВиК инсталация тази зима може да ви спестите стотици левове от ремонти по водопровода. За консултации от квалифицирани водопроводчици или ВиК ремонти в София се обадете на ТОП ВиК.

Качествени ВиК услуги и ремонти в София: https://buildings-audit.com/водопроводчик-софия/