Откриване и ремонт на скрити течове

откриване на скрити течове

Ние ще ви покажем прости начини да се намерят и да се спрат честите течове на вода, преди те да причинят наводнение и други скъпи щети. Повечето от тях може да случат около щрангове, вани, душове, сифони, мивки и тоалетни.

Скрити течове в банята от вана или душ кабина

Този тип течове са по-лесни за откриване и отстраняване. Те са просто бягство на вода от душ завеса или от кабината. Опитните водопроводчици казват, че това са най-често срещаният тип теч в банята. Въпреки, че може да звучи несериозно, това изтичане причинява големи щети, когато водата се просмуква в пода, където настилката отговаря на вана или душ кабина. Не след дълго виниловата настилка или плочките започват да падат. Дори и по-лошо изолационната обвивка пропуска – ако има такава, напоява се с вода бетоновата плоча и може да причините теч на съседа под Вас, а това от своя страна може да ви струва допълнителни средства. Доста често течовете са следствие дори само от корозирали фуги около душ кабините, плочките или ваната.

Откриване и ремонт на скрити течове: ключови стъпки и професионални решения

Скритите течове могат да предизвикат сериозни щети в дома ви, причинявайки намокряне на стени, подове и дори структурни повреди. Откриването на тези течове изисква специализиран подход и инструменти. Първият сигнал за проблем може да бъде увеличаване на влажността, поява на петна или разлив на бои на стените. За да бъдат намерени скритите течове, професионалните водопроводници използват техники като термографско сканиране, акустични детектори и инфрачервени камери. След откриване на проблема, следва ремонт на течащите тръби или фитинги. Този процес изисква опит и знания, тъй като може да включва демонтаж и следващо възстановяване на стени и подове. Важно е да се обърне внимание на професионалисти, които да извършат откриването и ремонта на скритите течове, за да се гарантира, че работата е извършена ефективно и дълготрайно, предотвратявайки бъдещи проблеми и допълнителни щети.

Признаци на ВиК проблема:

  • Разхлабени и падащи плочки в непосредствена близост до ваната.
  • Лющеща се боя в близост до душа.
  • Петна от течове на съседа под Вас.
  • Петна от мухъл по стената или пода до ваната или душа.
  • Ако използвате завеса, погледнете за застояла вода на пода, след душ.

Как да намерим източника на теча:

  • Ако използвате душ кабина погледнете за пръски на вода около вратата или рамката. Течовете около рамката /конструкцията на душ-кабината/ може да отнемат пет-десет минути или повече за да се появят.
  • Ако плъзгащата врата на кабината има гумени уплътнения няма да е лошо да погледнете там.
  • Също така проверете за евентуални корозирали фуги.

За други видове течове най-добре погледнете нашата уеб страница: https://151.bg/откриване-на-течове/