По какво да познаем, че бойлерът се нуждае от ремонт?

ремонт на бойлера

Бойлерът е един от домакинските електроуреди, които използваме най-редовно в ежедневието си. И като такъв той се нуждае не само от постоянна експлоатация, а и от правилна поддръжка също както всичко друго, което ни заобикаля у дома. Знаем, че е истински неприятно да се окажем с повреден бойлер и съответно без никаква топла вода вкъщи. Това е истински кошмар за домакинството, тъй като постоянно ползваме топла вода за всякакви дейности във всекидневието. Всъщност можем да предотвратим безвъзвратният ремонт на бойлера като следим за тези сигнали, които могат да ни подскажат, че уредът не е добре и се нуждае от ремонт.

Сигнали за нужда от ремонт на бойлер: Кога да действаме?

Един от признаците за наличие на някаква неизправност по бойлера са течовете. Ако забележим, че от бойлера капе или тече вода, това е сигурен и алармиращ знак за повреда, която трябва незабавно да бъде отстранена. Имайки предвид, че уредът работи на ток, можем да предположим какво би могло да се случи когато има воден теч, може да предизвик късо съединение. Положението може да стане реално рисково за нас, така че когато имаме подобен случай, трябва веднага да изключим бойлера и да извикаме човек, който да го поправи, вместо да го използваме с риск от токов удар.

Ако забележим, че сме пуснали бойлера отдавна, а все още няма достатъчно гореща вода, това също трябва да ни наведе към мисълта, че нещо с уреда не е наред и трябва да му обърнем внимание. По-често срещаният вариант е изобщо да липсва резултат (гореща вода), а да изглежда, че бойлерът работи, тъй като лампичката му свети. Това трябва да ни подскаже, че някоя част в него е изгоряла и иска да бъде сменена. Разбира се, тази процедура трябва да бъде извършена от човек, който е наясно какво да направи и се е занимавал с това. Ако нямате близък, който е опитен в ремонта на бойлери, по-добре повикайте майстор.

Може би на пръв поглед малък проблем е изгорялата крушка на лампичката на самия бойлер. Но това не е нещо, което трябва да бъде пренебрегнато, защото всъщност тази светлинка ни показва какво е състоянието на бойлера и водата в него. Без нея няма как да разберем дали наистина всичко с уреда е наред, дали е включен и затопля водата, или вече е изключил и водата е готова за ползване. Затова трябва някой запознат човек да отвори бойлера и да смени крушката, за да бъдем уверени, че използваме напълно изправен електроуред.

Ако Ви е необходим квалифициран електротехник, които да отстрани бързо и качествено повредата във Вашия бойлер посетете този уеб сайт: