Колко струва отпушване на запушен канал?

отпушване на канал

Когато имате проблем с запушен канал или тоалетна и не можете да се справите сами, значи е крайно време да се обадите на водопроводчик. Не отлагайте и много добре разбираме, че сте притеснени колко ще Ви струва тази услуга и очаквате тя да отмине от само себе си. Но уви ще се обидите, че това не е така и колкото повече отлагате ще Ви струва повече пари.

Отпушване на запушени канали – цени и важни нюанси

Отпушването на запушен канал е важна процедура за поддържане на нормалното функциониране на вашия водопровод и канализационна система. Цената за отпушване може да варира в зависимост от няколко фактора. Обикновено, разходите зависят от степента на запушване, местоположението на проблема, размера на тръбата и видовете инструменти, които е необходимо да се използват. Професионални фирми за отпушване на канали обикновено предоставят безплатни оценки и предложения за цена, след като са извършили диагностика на проблема. Важно е да се избягва самостоятелното използване на химикали или неадекватни инструменти, които могат да увредят тръбите и усложнят ремонта. Вместо това, е препоръчително да се обърнете към професионални екипи с опит и оборудване за отпушване на канали. При избора на фирма за отпушване, е важно да се уточнят цените, условията и какви са включени в тях услуги.

Как водопроводчика ще се справи със запушената тръба?

В днешно време професионалните водопроводчици разполагат с професионални инструменти от машини за отпушване на канали до различни видове водоструйки за отпушване под налягане. Но преди всичко първо трябва да се диагностици и да се установи източника на проблема за да се предприемат необходимите мерки.

Опита ни е показал, че над 90% от случаите успяваме да помогнем дългосрочно на нашите клиенти с проблема възникнал вследствие на:

  • Косми и други материали
  • Хигиенични продукти, които се хвърлят в тоалетната.
  • Детски играчки.
  • Тоалетната хартия също може да запуши Вашата тоалетна, особено на места, където има повече завои или не е предвид достатъчен наклон.

След като проблема е идентифициран, на водопроводчика не му остава нищо друго освен бързо да отпуши канала с помощта на подходящите инструменти. Един доказан инструмент, който трябва да притежава всяка фирма за ВиК услуги в София е машина за отпушване със жило с различни накрайници в зависимост от тръби и вида на запушването.

Колко струва тази услуга за отпушване на тоалетна?

В повечето от случаите отпушването на тоалетни варира от 60-90 лв., а в случаите на по-сериозно запушване цените стигат до 150 лв. Всичко това се дължи на факта, че професионалните инструменти са скъпи и поради тази причина стойността на този тип услуга в повечето от случаите на клиентите им се вижда висока.

Ето Ви координати на свястна фирма за отпушване в София: https://151.bg/отпушване-на-канали