Колко струва отпушване на запушен канал?

отпушване на канал

Когато имате проблем с запушен канал или тоалетна и не можете да се справите сами, значи е крайно време да се обадите на водопроводчик. Не отлагайте и много добре разбираме, че сте притеснени колко ще Ви струва тази услуга и очаквате тя да отмине от само себе си. Но уви ще се обидите, че това не е така и колкото повече отлагате ще Ви струва повече пари.

Отпушване на запушени канали – цени и важни нюанси

Отпушването на запушен канал е важна процедура за поддържане на нормалното функциониране на вашия водопровод и канализационна система. Цената за отпушване може да варира в зависимост от няколко фактора. Обикновено, разходите зависят от степента на запушване, местоположението на проблема, размера на тръбата и видовете инструменти, които е необходимо да се използват. Професионални фирми за отпушване на канали обикновено предоставят безплатни оценки и предложения за цена, след като са извършили диагностика на проблема. Важно е да се избягва самостоятелното използване на химикали или неадекватни инструменти, които могат да увредят тръбите и усложнят ремонта. Вместо това, е препоръчително да се обърнете към професионални екипи с опит и оборудване за отпушване на канали. При избора на фирма за отпушване, е важно да се уточнят цените, условията и какви са включени в тях услуги.

Как водопроводчика ще се справи със запушената тръба?

В днешно време професионалните водопроводчици разполагат с професионални инструменти от машини за отпушване на канали до различни видове водоструйки за отпушване под налягане. Но преди всичко първо трябва да се диагностици и да се установи източника на проблема за да се предприемат необходимите мерки.

Опита ни е показал, че над 90% от случаите успяваме да помогнем дългосрочно на нашите клиенти с проблема възникнал вследствие на:

  • Косми и други материали
  • Хигиенични продукти, които се хвърлят в тоалетната.
  • Детски играчки.
  • Тоалетната хартия също може да запуши Вашата тоалетна, особено на места, където има повече завои или не е предвид достатъчен наклон.

След като проблема е идентифициран, на водопроводчика не му остава нищо друго освен бързо да отпуши канала с помощта на подходящите инструменти. Един доказан инструмент, който трябва да притежава всяка фирма за ВиК услуги в София е машина за отпушване със жило с различни накрайници в зависимост от тръби и вида на запушването.

Колко струва тази услуга за отпушване на тоалетна?

В повечето от случаите отпушването на тоалетни варира от 60-90 лв., а в случаите на по-сериозно запушване цените стигат до 150 лв. Всичко това се дължи на факта, че професионалните инструменти са скъпи и поради тази причина стойността на този тип услуга в повечето от случаите на клиентите им се вижда висока.

Ето Ви координати на свястна фирма за отпушване в София: https://151.bg/отпушване-на-канали

4.6/5 - (99 votes)

Свързани публикации

Монтаж на пералня машина

Монтаж на пералня машина

Монтажът на пералнята машина ви изглежда лесна работа? Нямате достатъчно опит, но мислите, че можете да се справите?

Прочетете повече
Лесни ремонтни услуги

Лесни ремонтни услуги 

Със сигурност всеки от нас поне веднъж в живота си се е изправял пред проблем в дома или офиса си, който трябва да бъде решен бързо, за да не доведе до по-голямо усложнение.

Прочетете повече
къртенето

Кога къртенето е неизбежно? 

При преустройка на помещение, бутане на стени, правене на дупки за врати и прозорци – къртенето е задължително.

Прочетете повече
ремонт на покриви

Защо да се обърнем към професионалисти за ремонт на покриви?

Няма ремонт, който да е приятен за нас. Всеки ремонт изисква време, усилия и пари – затова е нещо неприятно. Но той може да бъде ненатоварващ откъм време и усилия…

Прочетете повече
газов котел

Какво е важно при избор на газов котел?

Много хора, които искат да се отопляват на газ, се питат какво е важно при избор на газов котел. Ето защо ние ще дадем малко повече подробности в тази статия,…

Прочетете повече
пвц дограма предимства

Защо да предпочетем ПВЦ дограма пред дървена?

Дървените прозорци придават естетически издържана визия на помещенията ви. Те имат нелоши топло и звукоизолационни свойства, но с времето започнаха да губят интереса от страна на клиентите, тъй като не…

Прочетете повече