Откриване на течове и ремонт

откриване на течове

Имате ли по-високи сметки за вода? Имате ли петна по стената или тава, или на други места? Мислите си, че имате теч, но незнаете от къде? Нека професионалистите по откриването на течове в София да Ви помогнат. Течовете обикновено са следствие от пукната тръба или изпускаща канализация, което може да бъде следствие от стари тръби, невнимание от страна на собственика и също така от земетресения.

Откриване и ремонт на течове: Важни стъпки за поддържане на вашия дом сух

Откриването на течове в дома ви е от съществено значение за предотвратяване на сериозни щети и нарушения върху структурата и материалите. Течовете могат да се проявят като намокрени петна по стени, покриви, тавани или дори като подови залаци. По време на дъждовни сезони или при надеждни индикации на течове, важно е да реагирате бързо и да потърсите професионална помощ. Откриването на точния източник на теча може да бъде предизвикателство, поради това обикновено се налага да се наемат специализирани фирми или водопроводници. След като е открит течащия източник, следва да се предприемат незабавни мерки за ремонт. Важно е да не се отлага ремонтът, тъй като дори малки течове могат да доведат до големи щети и по-високи разходи в бъдеще. За да се гарантира, че ремонтът е извършен качествено и ефективно, най-добре е да се доверите на професионалисти с опит в областта на откриването и ремонта на течове.

В случай, че имате теч от пукната тръба, обикновено се откриват веднага след като получите сметката си от ВиК дружеството

Дори една малка дупчица или пропускане на свръзка между тръбите може да изтекат около 10 кубика вода за един месец. За разлика от пукнатата тръба, течове следствие от проблем с канализационни тръби са доста по-трудни за откриване без необходимото оборудване и теча може да не се забележи с години.

Понякога течовете, които са следствие от канализационен проблем причината е в запушен канал, сифон или др. Тъй като водата е най-коварното нещо, винаги си преправя път и стига до най-ниската точка не се замисляме, че това може да доведе до теч на комшията на долния етаж.

Един също доста често срещан проблемен теч

Създава условията за теч е нарушени и захабени фуги в банята или кухнята. Една нарушена фуга може да причини толкова голямо неудобство, което понякога клиентите не могат да повярват, че проблема е толкова лесно разрешим и не се налага къртене.

Ако имате проблем и не можете да се справите сами се свържете с нас за бързото и качествено откриване и отстраняване на течове в София!

Термографски анализ: https://vik-uslugi.info/откриване-на-теч-термокамера/