Защо да предпочетем ПВЦ дограма пред дървена?

пвц дограма предимства

Дървените прозорци придават естетически издържана визия на помещенията ви. Те имат нелоши топло и звукоизолационни свойства, но с времето започнаха да губят интереса от страна на клиентите, тъй като не предлагат дълготрайност и в същото време са трудни за поддръжка. Ето защо на хоризонта се появи PVC дограмата с много по-добри качества.

Ако преди време се налагаше да лакираме и боядисваме дървените рамки, то сега това не се налага при пластмасовата дограма. Последната се поддържа много лесно и не изисква да влагате големи суми за обновяване. Всеки, който иска може да разгледа положителните качества на ПВЦ профилите в сайта на Ремонт на дограма в София, където се намират отлични оферти и промоции, с чиято помощ ще получите висококачествена визия за обектите ви.

Предимствата на ПВЦ дограмата спрямо дървената: Какво прави избора ни уместен?

Когато става въпрос за избор между ПВЦ и дървена дограма, има няколко съществени фактора, които подкрепят предимствата на ПВЦ варианта. Първо, ПВЦ дограмата е изключително устойчива на влага, което я прави подходяща за разнообразни климатични условия. Тя не изисква редовно боядисване или лакиране, както е необходимо при дървената дограма, което спестява време и поддръжка. Освен това, ПВЦ дограмата е изключително енергоефективна благодарение на своите изолационни свойства, което помага за пестене на енергия и разходи за отопление и охлаждане. Тя също така е устойчива на вредители като насекоми и гниене, което допринася за по-дълъг живот на конструкцията. ПВЦ дограмата предлага разнообразие от цветове и дизайни, което позволява на собствениците да подберат стил, отговарящ на архитектурата на техния дом. В съчетание със сравнително ниска цена и лесен монтаж, ПВЦ дограмата представлява практичен и дългосрочен избор за съвременния дом.

Как PVC дограмата превъзхожда дървените прозорци?

Дървото е качествен материал, който превръща вашите тераси и помещения в истински шедьоври. То обаче не може да достигне дълготрайния живот на ПВЦ дограмата, тъй като самите материали имат различна специфика. Пластмасовите профили имат дълъг живот и не позволяват появата на конденз. Те могат да издържат повече от 20 години, без да се налага да ги боядисвате, лакирате, и да използвате специални препарати за прецизно почистване.

Дървеният материал позволява появата на мухъл и конденз. Разбира се, има висококачествени дървени прозорци, които са направени от издръжливи дървесни видове, но тези продукти са изключително скъпи и непосилни за много домакинства. Що се касае до PVC дограмите, то те се предлагат на достъпни цени, заради голямата конкуренция на пазара и производителите.

Ако щете, пластмасовите прозорци, превъзхождат дървените по отношение на устойчивост на горене, което е много важно за потребителите. Издръжливостта срещу огнени стихии е едно от основните качества на дограмата от поливинилхлорид, които трябва да отбележим в статията.

Коя е най-качествената PVC дограма на българския пазар?

Предлагаме Ви да съсредоточите вниманието си към профилите на KMG и ALUPLAST, тъй като те идват до Вас със съответната гаранция за качество и доказан произход. Това са двете компании, които имат дълъг стаж в производството на пластмасови прозорци и се стремят да осигурят модерни профили за пълен комфорт във вашите обекти. Разбира се, има и още много стойностни брандове, на които можете да обърнете внимание, тъй че направете проверка. Да се надяваме, че сме успели да бъдем полезни с нашата информация и Ви пожелаваме успех.

4.6/5 - (62 votes)

Свързани публикации

Монтаж на пералня машина

Монтаж на пералня машина

Монтажът на пералнята машина ви изглежда лесна работа? Нямате достатъчно опит, но мислите, че можете да се справите?

Прочетете повече
Лесни ремонтни услуги

Лесни ремонтни услуги 

Със сигурност всеки от нас поне веднъж в живота си се е изправял пред проблем в дома или офиса си, който трябва да бъде решен бързо, за да не доведе до по-голямо усложнение.

Прочетете повече
къртенето

Кога къртенето е неизбежно? 

При преустройка на помещение, бутане на стени, правене на дупки за врати и прозорци – къртенето е задължително.

Прочетете повече
ремонт на покриви

Защо да се обърнем към професионалисти за ремонт на покриви?

Няма ремонт, който да е приятен за нас. Всеки ремонт изисква време, усилия и пари – затова е нещо неприятно. Но той може да бъде ненатоварващ откъм време и усилия…

Прочетете повече
газов котел

Какво е важно при избор на газов котел?

Много хора, които искат да се отопляват на газ, се питат какво е важно при избор на газов котел. Ето защо ние ще дадем малко повече подробности в тази статия,…

Прочетете повече
ремонт на бойлера

По какво да познаем, че бойлерът се нуждае от ремонт?

Бойлерът е един от домакинските електроуреди, които използваме най-редовно в ежедневието си. И като такъв той се нуждае не само от постоянна експлоатация, а и от правилна поддръжка също както…

Прочетете повече