Защо да предпочетем ПВЦ дограма пред дървена?

Дървените прозорци придават естетически издържана визия на помещенията ви. Те имат нелоши топло и звукоизолационни свойства, но с времето започнаха да губят интереса от страна на клиентите, тъй като не предлагат дълготрайност и в същото време са трудни за поддръжка. Ето защо на хоризонта се появи PVC дограмата с много по-добри качества.

Ако преди време се налагаше да лакираме и боядисваме дървените рамки, то сега това не се налага при пластмасовата дограма. Последната се поддържа много лесно и не изисква да влагате големи суми за обновяване. Всеки, който иска може да разгледа положителните качества на ПВЦ профилите в сайта на Ремонт на дограма в София, където се намират отлични оферти и промоции, с чиято помощ ще получите висококачествена визия за обектите ви.

Как PVC дограмата превъзхожда дървените прозорци?

Дървото е качествен материал, който превръща вашите тераси и помещения в истински шедьоври. То обаче не може да достигне дълготрайния живот на ПВЦ дограмата, тъй като самите материали имат различна специфика. Пластмасовите профили имат дълъг живот и не позволяват появата на конденз. Те могат да издържат повече от 20 години, без да се налага да ги боядисвате, лакирате, и да използвате специални препарати за прецизно почистване.

Дървеният материал позволява появата на мухъл и конденз. Разбира се, има висококачествени дървени прозорци, които са направени от издръжливи дървесни видове, но тези продукти са изключително скъпи и непосилни за много домакинства. Що се касае до PVC дограмите, то те се предлагат на достъпни цени, заради голямата конкуренция на пазара и производителите.

Ако щете, пластмасовите прозорци, превъзхождат дървените по отношение на устойчивост на горене, което е много важно за потребителите. Издръжливостта срещу огнени стихии е едно от основните качества на дограмата от поливинилхлорид, които трябва да отбележим в статията.

Коя е най-качествената PVC дограма на българския пазар?

Предлагаме Ви да съсредоточите вниманието си към профилите на KMG и ALUPLAST, тъй като те идват до Вас със съответната гаранция за качество и доказан произход. Това са двете компании, които имат дълъг стаж в производството на пластмасови прозорци и се стремят да осигурят модерни профили за пълен комфорт във вашите обекти. Разбира се, има и още много стойностни брандове, на които можете да обърнете внимание, тъй че направете проверка. Да се надяваме, че сме успели да бъдем полезни с нашата информация и Ви пожелаваме успех.