Как студеното време може да повлияе на Вашите тръби?

Ниските температури имат рязък ефект върху Вашите тръби и може да направи много сериозни щети, ако Вие и Вашия домашен майстор – водопроводчик не сте подготвени. В тази статия ще Ви запозная как студеното време може да повлияе на Вашите тръби, Какво да направите, ако тръбите Ви вече са замръзнали и какво да направите за да не се случи това и към коя фирма за ВиК услуги в София да се обърнете при подобен проблем!

Замръзнали и спукани тръби

Когато температурите падат – водата замръзва и се разширява. Ето защо, когато една тръба замръзва, то е вероятно да се спука. Технически, това е така, защото от увеличението на налягането на водата в резултат на лед запушване в тръбата. След като една тръба изблици, вода може да избяга, което може да увреди вашия килим, стени, мебели, ел.инсталация, подови фуги и може да предизвика влага, мухъл и плесен. Тръби, които са изложени на по-студен въздух, а именно – тръби в тавански помещения или тръби разположени извън дома Ви са от особено значение по време на зимата.

Какво може да направите?

Ако пуснете вашия кран на смесителя и вода не излиза, не се притеснявайте просто извикайте опитен и квалифициран водопроводчик. Ако тръбата изблици, спрете водата от главния спирателен кран / клапан, който обикновено е до водомера, от където Вашето жилище се захранва с вода. След като спирателния кран е изключен, не забравяйте да запазите вашите кранове отворен до водопроводчик е завършен ремонт.

За да се избегнете този проблем през зимата, консултирайте се с Вашия водопроводчик в началото на зимния сезон. Особено, ако сте планиране на излизане от града по време на зимата, това е от съществено значение, че вие и Вашия водопроводчик сте подготвили Вашите тръби за студеното време . Най-важното нещо да направите, е да изключите главния спирателен кран и да източите всичката вода от водопроводната системата чрез отваряне на всички от кранчетата. A водопроводчика трябва да постави изолация на всички тръби, които са изложени на студа, ако е необходимо.

Към кого да се обърнем

Хубаво е да вземете превантивни мерки за Вашата ВиК инсталация тази зима може да ви спестите стотици левове от ремонти по водопровода. За консултации от квалифицирани водопроводчици или ВиК ремонти в София се обадете на ТОП ВиК.

Качествени ВиК услуги и ремонти в София: https://buildings-audit.com/водопроводчик-софия/